Skip to main content
Røntgen

Oral kirurgi og medisin

By 12. oktober 2021oktober 28th, 2021No Comments

Visdomstenner

Vi kan hjelpe deg med vurdering og fjerning av visdomstenner. Hvis visdomstenner er retinerte dvs er delvis eller ikke frembrutte (Fig.1), kan de bl a skade røtter på nabotennene (Fig.2) og/eller føre til perikoronitt, som betyr infeksjon i bløtvevet rundt visdomstenner. I visse tilfeller kan det være fare for dannelse av stor infeksjon og /eller cyste i omliggende kjevebein.
Symptom på perikoronitt kan være smerte, hevelse rundt tannen og /eller utenfor ansiktet, redusert gapeevne, feber og nedsatt allmenntilstand.

Klikk på bildene for å se større versjon

Fig 1 – visdomstenner er retinerte dvs er delvis eller ikke frembrutte.

Fig 2 – skade røtter på nabotennene og/eller føre til perikoronit

Tenner som ikke kan reddes

Vårt mål er å forsøke å redde og bevare dine tenner så lenge som mulig. Noen ganger kan tenner med grav karies, tannløsning eller med alvorlige tann-rotskader som rotfraktur, ikke kunne bevares. Disse tennene kan utgjøre en fare for infeksjon i munnhulen. Våre behandlere vil kunne hjelpe og planlegge skånsom fjerning av disse tennene her hos oss på MedDentCare.

Tann-rotinfeksjoner og rotcyster

Våre erfarne spesialister vil kunne hjelpe deg med planlegging og behandling av rotcyster. (Fig.8) Vi har i tillegg de mest avanserte 3D digitalrøntgen, som gir oss mulighet til kartlegging og diagnotisering av sykdommer i kjeven.

Sykdommer i og rundt munnhulen

Våre spesialister kan hjelpe deg med diagnotisering og behandling av forandringer i og rundt munnen. (Fig. 12 ) Vi har avanserte kameraer og mikroskop, som sammen med celleprøve/ biopsi, vil optimalisere spesialist behandlingen.

Tidlig diagnotisering og behandling av forandringer i munn og slimhinne er avgjørende for optimal prognose.

Implantat

Implantat kan være beste faste alternativ om en tann ses på som tapt. (Fig.14) Vårt spesialist team vil gi deg helhetsvurdering og forslag på om dette alternativet egner seg best for deg.
For å lykkes med en slik behandling vil vi skreddersy en behandlingsplan. Dette kan innebære optimalisering av munnhygiene før eventuelt forberedelse av implantatområdet med benplastikk og oppbygging. Vi anbefaler bruk av implantat fra de mest anerkjente europeiske merker.

All kirurgisk behandling hos oss kan du velge å få utført under sedering eller narkose.