Skip to main content

FRISKE TENNER – BEDRE HELSE

Visste du at tann og tannkjøttsproblemer øker risikoen for mange alvorlige sykdommer som hjerte og lungesykdommer, diabetes, alzheimer m.m. se figur 1.

Hva er så biofilm?

Biofilm er enkelt forklart flere hundre bakterietyper, som er festet til hverandre på tenner og rotoverflater. Disse bruker karbohydrater som bensin og avfallsoffet, eksosen, er syre og stoff som ødelegger tannkjøttet. Bakteriene kan føre til plakkdannelse, tannstein, dårlig ånde, blødende tannkjøtt, periodontitt (pyrea) og karies.

Periodontitt er sykdom i tennenes støttevev. Dette vevet blir gradvis brutt ned av bakterieinfeksjon og man får festetap, lommer og blødning rundt en eller flere tenner. Periodontitt har ofte en arvelig komponent, men alder og livsstil, spiller en vesentlig rolle.

Hva kan du gjøre?

Det skal bare små endringer til i dine hverdagsrutiner som kan gjøre store positivt utslag for dine tenner og din generelle helse. Gode rutiner med riktig børsteteknikk, bruk av tanntråd eller mellomromsbørster, bør være del av den daglige munnhygienen.

Viktig å gå regelmessig til tannpleier for kontroll og rens av tenner. Hos noen holder det med ett besøk pr år, mens andre må ha 2 eller flere besøk for å opprettholde en god og sunn munn.

Hva kan jeg gjøre?

Jeg hjelper deg gjerne med å finne ut hva som passer best for deg og din tannhelse og gir deg råd i forhold til kosthold, røykevaner, hygienerutiner og hjelpemidler.

Fig. 1

Vår klinikk er sertifiserte for GBT (guided biofilm therapy).
Jeg er stolt av å gi deg denne eksklusive behandlingen.
Bestill time hos meg for en GBT behandling!
Du vil umiddelbart kjenne forskjellen!

Se video her